InstagramFacebookYoutube
Výživa

Cukor môže byť aj užitočný. Ako ho využiť vo váš prospech?

27. októbra 2017
Cukor môže byť aj užitočný. Ako ho využiť vo váš prospech?
Rafinovaný cukor je jedným z najväčších nepriateľov zdravej výživy. Mnoho ľudí sa ho snaží vo svojom jedálničku čiastočne alebo úplne obmedziť a majú na to pádne dôvody. Napriek svojím negatívam sa však dá využiť aj tak, aby ste z neho mali aj prospech.

Obmedzenie cukru v strave vedie k zlepšeniu stavu pokožky, zlepšeniu zdravie srdca či zníženiu rizík ochorení, ako je cukrovka. Ak s ním chcete skončiť, nemusíte ho však vyhodiť do koša. Môžete ho využiť aj takto:

1. Zbavte sa tvrdých lakťov - ak máte sucho a tvrdé lakte, stačí rozpoliť citrón, nasypať naň cukor a doslova ho nasadiť na lakeť. Otáčajte citrón s cukrom sem a tam až pokým sa nedostaví želaný efekt.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Urobte si vlastný peeling - zmiešajte jeden dielik kokosového oleja a dva dieliky cukru a vznikne prírodný peeling, ktorým si pekne vyhladíte a rozžiarite pokožku.

3. Rozžiarte popraskané pery - rovnaký postup vám pomôže odstrániť suchú pokožku na perách.

4. Vyčistite si mlynček na kávu - nasypte asi štvrtinu šálky cukru do mlynčeka a utierkou omotanou okolo prsta utierajte priestor, v ktorom sa usadila káva. Vysypte cukor z mlynčeka, zopakujte to ešte raz a mal by byť čistý.

5. Zbavte sa rúžu na pohári - ak vám na pohári zostala stopa po rúži, navlhčite ho, na danú oblasť naneste cukor a pošúchajte. Stopa zmizne veľmi rýchlo.

6. Odstráňte mastnotu - ak ste pracovali v kuchyni, garáži či v dielni, pridajte do tekutého mydla trochu cukru a zbavíte sa ľahšie mastnoty a stop po oleji.

7. Roztopte ľad - na roztápanie ľadu sa používa soľ, no skoro rovnaký efekt má aj cukor.

8. Podporte ohník - nepotrebujete tekuté palivo, aby ste podporili oheň na grile či v ohnisku. Stačí pridať štipku cukru. Nemá taký silný účinok, ale chuť vášho jedlo nebude ovplyvnená chemickou arómou.

9. Nakŕmte kvetiny - chcete predĺžiť trvácnosť kvetín vo váze? Pridajte do vody trochu cukru, ktorý rastlina zužitkuje vo svoj prospech. Aby ste nenalákali aj baktérie, pridajte aj trochu octu.

10. Nalákajte do pasce osy - osy vedia znepríjemniť život, ale môžete si urobiť pascu. Prerežte na polovicu dvojlitrovú fľašu, do spodnej časti dajte cukor a zalejte ho troškou vody. Vrchnú časť otočte a hrdlom dole vložte do spodnej. Spojte oba diely páskou. Osy vletia dnu, ale von už nevyletia.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist