InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Časovo nenáročný tréning, ktorý môžete cvičiť aj doma

Autorka: Lucka  /   25. novembra 2017
Časovo nenáročný tréning, ktorý môžete cvičiť aj doma
Hľadáte tréning, ktorý by bol rýchly a precvičili by ste ním celé telo? Jeden taký vám teraz prinášame. Hodí sa pre vás, ak s cvičením ešte len začínate, alebo ak jednoducho nemáte čas na to, aby ste chodili každý deň do posilňovne.

Prečo je tento tréning vhodný práve pre tieto dve skupiny žien? Pretože ide o kruhový tréning, pri ktorom robíte cvik po cviku až kým ich neprecvičíte všetky. Následne si dáte prestávku a celý okruh ešte párkrát zopakujete.

Tréning je optimálne cvičiť trikrát do týždňa a medzi dvoma tréningovými jednotkami je dôležité jeden deň vyhradiť na voľno. Môžete cvičiť napríklad pondelky, stredy a piatky, alebo točiť tréningy každý druhý deň. Voľné dni môžete využiť na ľahké kardiovaskulárne aktivity.

Článok pokračuje pod reklamou


Jeden kruh v tomto tréningu pozostáva z týchto cvikov: drepy s vlastnou váhou tela, kľuky, výpady, zhyby, zakopávania v polohe štvornožky, tricepsové kľuky na lavičke. Ako vidíte, cviky sa dajú pri malej investícii do hrazdy robiť aj doma (tricepsové kľuky sa dajú robiť aj na stoličky či posteli).

Každý cvik urobíte v 10 až 15 opakovaniach. A koľko okruhov je potrebných? Ak začínate, postačia tri. Keď budete robiť pokroky, môžete zvyšovať ich počet až na šesť. Ak ste skúsené cvičenkine a aj šesť vám príde málo, počet okruhov už nezvyšujte. Namiesto toho urobte niečo iné – skomplikujte si cviky.

Príkladom takejto komplikácie sú: drepy doplnené o výskok, kľuky na jednej nohe, výpady s výskokom, zhyby so záťažou, angličáky (burpees) namiesto zakopávaní a podobne.

Na druhú stranu, ak vám niektoré cviky robia problémy, môžete si ich zo začiatku zjednodušiť – kľuky môžete robiť na kolenách, zhyby môžete nahradiť sťahovaním hornej kladky k hrudníku. Samozrejme, postupne musíte záťaž zvyšovať, aby ste robili pokroky.

Kruhový tréning
Cvik Série Opakovania
Drepy 3-6 10-15
Kľuky 3-6 10-15
Výpady 3-6 10-15
Zhyby 3-6 10-15
Zakopávania v polohe štvornožky 3-6 10-15
Tricepsové kľuky na lavičke 3-6 10-15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist