InstagramFacebookYoutube
Tréning

Vráťte sa späť do formy: Tipy a triky III.

04. januára 2020
Vráťte sa späť do formy: Tipy a triky III.
V snahe pomôcť vám s vašou cestou za návratom k výbornej kondícii a krajšiemu telu, sme vám poskytli už 20 tipov a trikov k návratu do formy. Tretia časť mini seriálu prináša ďalších desať tipov.

Ak ste ešte nevideli predošlé časti a chcete ísť pekne poporadí, tu ich nájdete: Tipy č. 1-10 a Tipy č. 11-20. No a tu už sú tipy č. 21 až 30:

21. Využite videá na internete – na internete nájdete veľa videí, ktoré vám umožnia cvičiť podľa nich. Sú platené, ale veľmi veľa ich je dostupných aj zadarmo. Stačí napríklad ísť na YouTube. Poľahky nájdete niečo, čo vám bude sedieť.

Článok pokračuje pod reklamou


22. Skúste malé tréningové jedlá – stanovte si tri časy počas dňa, v ktoré budete môcť zjesť drobný, zdravý „snack“. Okolo nich si potom naplánujte svoje mini tréningy. Stačia kratučké dvojminútové, v ktorých využijete cviky, ako sú drepy, angličáky, poskoky znožmo či zhyby.

23. Nájdite si skupinu – nájdite si ľudí, ktorí vám budú oporou vtedy, keď sa vám nebude chcieť ísť trénovať, vtedy, keď budete mať chuť skončiť. Čím viac ľudí to bude, tým lepšie pre vás. Môže ísť o partnera, rodinu, kamarátov či kolegov.

24. Doprajte si slobodu – ak vynecháte jeden tréning, nerobte z toho katastrofu. Život je nevyspytateľný a jeden vynechaný tréning nezničí celú vašu snahu, ak ho nebudete vynechávať pravidelne.

25. Využívajte aj horná časť tela – mnoho ľudí si najmä pri aeróbnych tréningoch unaví nohy a potom nevedia, čo majú robiť na ďalší deň. Aj pri kardiu však môžete viac využiť hornú časť tela. To platí aj vtedy, ak máte unavené nohy z chodenia v meste, čo je vlastne tiež taký menší tréning. Vtedy si namiesto spodku tela precvičte ruky, brucho, hrudník či chrbát.

26. Zapisujte si svoje úspechy – ak prekonáte nejakú métu, ak napríklad prvýkrát odbehnete 5 km, zapíšte si to do zápisníka. Budete si takto zaznamenávať pokroky, zvýšite si motiváciu a budete o niečo súťaživejší v snahe prekonávať tieto méty.

27. Nepreceňujte doplnky výživy – mnoho ľudí vsadí veľa nádeje do doplnkov výživy, no potom sú z výsledkov natoľko sklamaní, že majú chuť so všetkým skončiť. Vy si však uvedomte, že doplnky výživy na vás budú mať len malý vplyv a že fungovať nemusia. Svoj cieľ môžete dosiahnuť aj bez nich. Chce to koncentrovať sa na cvičenie, stravu a regeneráciu.

28. Trénujte ráno – vstaňte a choďte cvičiť. Je dokázané, že disciplinovanejší sú tí ľudia, ktorí cvičia ráno. Ak si tréning necháte na večer, je väčšia šanca, že ho nakoniec vynecháte.

29. Robte menšie zmeny – či ide o diétu alebo o cvičenie, zmeny nerobte vo veľkom. Postavíte tým pred seba zbytočne veľké prekážky. Zmeny robte pomaly, aby ste sa na ne ľahšie aklimatizovali. Aj tu platí – pomaly ďalej zájdeš.

30. Zostaňte pri zemi – ak sa vraciate k cvičeniu, pristupujte k tréningu tak, ako vám to umožní stav vášho tela teraz a nie stav pred rokmi, keď ste zvykli cvičiť päťkrát týždenne hodinu denne. Postupne intenzitu aj objemy zvyšujte a časom sa dostanete aj na svoju niekdajšiu úroveň.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist