InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Vybudujte si tehličky a spáľte tuky týmito piatimi cvikmi

Autorka: Lucka  /   24. 2. 2024
Vybudujte si tehličky a spáľte tuky týmito piatimi cvikmi
Každý by chcel mať chudé brucho a ideálne ozdobené tehličkami. Väčšina ľudí však má problém v tejto oblasti spáliť tuky, ktoré zahaľujú brušné svaly. Ak ich chcete stimulovať efektívne, vsaďte na cviky, ktoré v tomto článku uvádzame.

Pre vybudovanie vyrysovaného brucha je dôležité pravidelne brušné svaly posilňovať, venovať svoj čas posilňovaniu ostatných partií tela, nezabúdať na kardiovaskulárne cvičenie a v prvom rade si dať do poriadku stravu, aby boli tuky ako opona, ktorá spadne a odhalí výsledky nášho snaženia.

Pri precvičovaní brucha je dôležité uistiť sa, že budete preciťovať kontrakcie a natiahnutia cieľových svalov. Pozornosť treba venovať precvičovaniu priameho brušného svalu i šikmých a nezabúdať ani na izometrické spevňovanie celého stredu.

Článok pokračuje pod reklamou


To docielite aj kombináciou nasledujúcich piatich cvikov, ktoré treba vykonávať v 15-20 opakovaniach alebo 30-sekundových časových úsekoch. Medzi sériami oddychujte nie viac ako minútu a tréning nevykonávajte v dvoch dňoch po sebe – stačí ho absolvovať trikrát do týždňa.

Bicyklové skracovačky – precvičia brušné svaly komplexne a na rozdiel od klasických skaracovačiek poskytnú odlišnú stimuláciu, z ktorej budú čerpať viac aj šikmé brušné svaly. Urobte 15 opakovaní na každú stranu.

Dvíhanie nôh – ide o veľmi efektívny cvik na budovanie silného a vyrysovaného brucha, ktorý stimuluje najmä spodnú časť brucha, ktorá sa inými cvikmi precvičuje ťažšie. Cvičia sa v ľahu, no skúsenejší cvičenci ich radi robia aj vo vise.

Ruské otočky (Russian Twists) – ďalší výborný cvik, ktorý sa zameriava na šikmé brušné svaly zlepšuje aj mobilitu a rozsah pohybu vašej chrbtice, vďaka čomu je silnejšie a zdravšia. Na každú stranu urobte aspoň 10, ideálne 15 opakovaní. Dôraz klaďte na techniku.

Horolezec (Mountain Climbers) – tento dynamický cvik vám pomôže posilniť brucho i spodná časť chrbta a dokonca aj ramená. Keďže je výbušný, páli sa pri ňom aj viac kalórií, čo pomáha s odhaľovaním brušných svalov. Každou stranou urobte po 15 opakovaní.

Doska (Plank) – skvelý izometrický cvik pre posilnenie celého stredu tela, vrátane brucha, spodnej časti chrbta a sedacích svalov. Snažte sa v nej vydržať 30 sekúnd bez toho, aby vaše bedrá neklesali ani nestúpali. Udržte rovnú pozíciu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist