InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning fitness modelky (25. časť) – Aspen Rae a tréning ramien

10. 4. 2024

Aspen Rae je známa fitness modelka, ktorá si tiež rada zasúťaží v kategórii Figure. Je inšpiráciou pre mnohé ženy a môže byť aj pre vás. Prinášame vám pohľad na jej tréning ramien.

Rodáčka z kalifornského San Jose sa vždy snažila udržiavať svoje telo v top forme, a preto sa spolieha na intenzívne cvičenie. Pri posilňovaní volí väčšie tréningové objemy a každú svalovú partiu sa snaží precvičiť efektívne najrôznejšími cvikmi.

Výnimkou nie je ani tréning ramien, ktorý v jej týždennom rozpise prichádza na rad až v sobotu – pred dňom voľna a po tréningoch nôh (pondelok), rúk (utorok), chrbta a brucha (streda), nôh (štvrtok) a kardia (piatok).

Článok pokračuje pod reklamou


Rae ramená precvičuje piatimi cvikmi v štyroch sériách, v ktorých využíva vyšší počet opakovaní. Prestávky medzi sériami sú jednominútové.

Na úvod precvičí tlaky nad hlavu s jednoručkmi a následne prejde na izolované cviky – upažovanie s jednoručkami a predpažovanie s jednoručkami. Aby ramena precvičila aj zozadu, následne na kladke cvičí nedocenený cvik Face pull.

Záverečným cvikom je krčenie ramien opäť s využitím jednoručných činiek. Týmto cvikom precvičí aj trapézový sval.

Tréning ramien Aspen Rae
Cvik Série Opakovania
Tlaky nad hlavu s jednoručkami 4 12
Upažovania s jednoručkami 4 10
Predpažovania s jednoručkami 4 10-12
Face pulls 4 12-15
Krčenie ramien s jednoručkami 4 12-15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist