InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Osem vecí, ktoré musí každá žena robiť, aby viedla zdravý život

07. januára 2017
Osem vecí, ktoré musí každá žena robiť, aby viedla zdravý život
Už nie len muži sú v tomto smere dominantní. Nájde sa čoraz viac žien, ktoré sú tak zamestnané svojím životom, že len s problémami nájdu čas na svoje zdravie. Pritom je to tak dôležitá vec.

Niektoré zdravotné problémy môžu byť ľahké, iné vážne. Aj keď registrujete malé problémy, môžu sa rozvinúť do veľkých. Preto by ste mali prikladať prioritu tomu, aby ste viedli zdravý život. Ak ho chcete viesť, mali by ste denne robiť nasledujúce veci:

1. Ranná prechádzka - bez ohľadu na to, ako ste sa vyspala alebo aké počasie je vonku, 30-45 minút fyzickej aktivity denne je veľmi dôležitých pre všetky ženy. Ranná prechádza to splní a nabije vás energiou do dňa. Budete sa po nej cítiť sviežo.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Šťava z citróna - ráno by ste mali tiež vypiť šťavu citróna. Pomáha to prečistiť tráviaci systém a nepriamo tiež pomáha udržovať zdravú hmotnosť. Plus, posilnite si imunitný systém.

3. Strečing - v rámci svojej prechádzky môžete posledných desať minút kráčať rýchlo. Ďalších desať minút môžete venovať strečingu, ktorý funguje ako prevencia proti zraneniam a zvyšuje vašu pružnosť.

4. Joga - ak počasie vonku nie je vhodné na prechádzku, venujte sa joge. Tá je kompletným cvičením, ktoré zároveň upokojuje vašu myseľ i telo. Ak neveríte joge, zacvičte si pilates alebo skúste ľahšie posilňovanie.

5. Meditácia - ženy čelia v živote veľkému množstvu stresu, proti ktorému účinne bojuje každodenná meditácia.

6. Ovocie - namiesto sladkostí by ste mali konzumovať niečo zdravé – ovocie. Okrem toho, že obsahuje prirodzený cukor, má aj veľa cenných živín, ktoré prispievajú k lepšiemu zdraviu.

7. Preventívne prehliadky - veľmi dôležité je nepodceňovať význam pravidelných preventívnych prehliadok či ide u všeobecného doktora, gynekológa alebo o vyšetrenie mamografom.

8. Doplnky výživy - v strave možno nezískate všetky potrebné živiny. V tom prípade sa vám hodia doplnky výživy. U žien nad 30 rokov je problémom najmä nedostatok vápnika a vitamínu D. Treba sa však poradiť s lekárom na základe krvných testov.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist