InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning fitness modelky (24. časť) – Anita Herbertová a jej tréningový týždeň

14. 2. 2024

V dnešnej časti nášho seriálu o tréningoch fitness modeliek zostaneme na „starom kontinente“ a pozrieme sa na kompletný tréningový týždeň Anity Herbertovej.

Drobná Maďarka začala so systematickým cvičením pomerne neskoro, keď ju k tomu motivoval jej manžel. Nejaký čas to trvalo, kým si zvykla jedávať zdravo a cvičiť pravidelne, no nakoniec ju tento životný štýl chytil a jej výsledky hovoria samé za seba.

A hoci to spočiatku odmietala, nakoniec to viedlo až k tomu, že začala súťažiť. Po tom, čo začala zbierať jeden úspech za druhým na amatérskej úrovni, sa stala dokonca profesionálkou. V súčasnosti žije na Floride a hovorí: Úspechy sa nedostavili zo dňa na deň, chcelo to čas a trpezlivosť.

Článok pokračuje pod reklamou


Ak máte čas, trpezlivosť a odhodlanie, môžete skúsiť cvičiť podobne, ako ona. Tento tréningový program počítal so šiestimi tréningami týždenne od pondelka po sobotu s tým, že nedeľa bola vyhradená pre oddych a regeneráciu, hoci väčšinou si dá ľahké kardio.

Jednotlivé tréningy nie sú nijako špeciálne a komplikované. Počet cvikov sa zmestí na prsty jednej ruky, vykonávajú sa zväčša v štyroch sériách a rozsahy opakovaní sú rôzne v závislosti od charakteru daného cviku.

V pondelok sa koncentruje na precvičenie sedacích svalov, v utorok na to nadviaže tréningom hamstringov a lýtok. Zvyšok týždňa sa venuje ostatným partiám – v stredu ramenám, vo štvrtok chrbtu, v piatok rukám a sobotu hrudníku s brušnými svalmi.

Tak ako to býva zvykom, aj Herbetová svoje tréningové programy raz za čas strieda, keď vidí, že už jej nemajú čo ponúknuť alebo keď ju už začínajú nudiť. Okrem posilňovania robí aj aerobik a často chodieva von, kde páli ďalšie kalórie.

Pondelok: Sedacie svaly
Cvik Série Opakovania
Drepy na Smithovom stroji 4 15
Leg press 4 12
Sumo drepy s kettlebellom 4 12
Hip Thrust na Smithovom stroji 4 12

Utorok: Hamstringy a lýtka
Cvik Série Opakovania
Zakopávanie v ľahu 4 12
Zakopávanie v stoji 4 15
Mŕtve ťahy 4 12
Abdukcie (roznožovanie) v sede na stroji 4 20
Výpony v stoji 5 20

Streda: Ramená
Cvik Série Opakovania
Upažovanie v stoji 4 10
Tlaky nad hlavu 4 15
Predpažovanie na kladke 4 12
Zapažovanie na kladke 4 15

Štvrtok: Chrbát
Cvik Série Opakovania
Zhyby 4 10
Príťahy hornej kladky k hrudníku (naširoko) 3 12
Príťahy hornej kladky podhmatom (naúzko) 3 12
Príťahy spodnej kladky v sede (veslovanie) 4 15
Hyperextenzie 4 20

Piatok: Ruky
Cvik Série Opakovania
Extenzie za hlavou na kladke 4 15
Francúzske tlaky 4 12
Kickback na kladke 4 12
Bicepsové zdvihy s jednoručkami 4 15
Bicepsové zdvihy na kladke 4 15

Sobota: Hrudník a brucho
Cvik Série Opakovania
Rozpažovanie s jednoručkami 4 15
Kľuky 4 20
Dvíhanie nôh vo vise 4 20
Skracovačky 4 20
Doska (plank) 4 1 minúta



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist